juni 28, 2022

Buitenbioscoop

Zaterdag 2 september 2023 –  Warnaarplantsoen Waddinxveen

Een geslaagd evenement

Het was weer een geweldige biosavond. Wat hadden we mooi weer en wat een gave film! Met ruim 400 bezoekers was het een geslaagd event. We hopen dat je er volgend jaar weer bij bent op zaterdag 2 september! Nogmaals dank aan WijkWallet Waddinxveen en de Waddinxveense ondernemers voor de financiële steun, Verhage Waddinxveen voor de heerlijke bittergarnituur in de pauze en het Winkelcentrum Gouweplein voor de voucher voor een gratis ijsje!
Op deze pagina volgen binnenkort meer foto’s. Mocht je nu op een foto staan en wil je niet op Facebook, stuur ons dan een messengerbericht en dan verwijderen we die foto. En like onze pagina om op de hoogte te blijven!

———————————————————————————————————————————————————————

Het organisatieteam van de buitenbios heeft dit jaar zelf de film gekozen die zaterdag 3 september 2022 wordt gedraaid in het Burgermeester Warnaarplantsoen. En dit is een hele gave kaskraker, die bij uitstek geschikt is voor het grote doek. Of je hem nu al gezien hebt of niet, het blijft spectaculair. De film die zij gaan vertonen is….. (tromgeroffel) No Time to Die! Zet 3 september in je agenda en tag diegene die deze film ook moet zien!

De film start vanaf 20.30 uur op een doek van 7,20 meter breed en 4 meter hoog. Je kunt zelf je eigen hapjes en drankjes meenemen en je eigen stoel. Je kan ook voor 2 euro een stoel huren op de locatie. Denk aan warme kleding en een kleedje. De filmavond is gratis toegankelijk. Bij slecht weer wordt de filmavond verplaatst. Houd de Facebookpagina in de gaten.

juni 21, 2022

WadSportief

Net als vorig jaar zal WadSportief deel uitmaken van WadCultureel. Op 10 september kunnen sportaanbieders in de breedste zin zich weer presenteren en demonstraties verzorgen in het Warnaarplantsoen. WadSportief komt tot stand door de samenwerking van Lionsclub Tsuytende en het Sportplatform Waddinxveen. Lionsclub Tsuytende is de sponsor van WadSportief, waardoor er voor deelnemers qua kraamhuur geen kosten zijn. U kunt zich niet meer aanmelden.

mei 31, 2022

Jazze aan de Nesse

Zondag 10 september 2023 – de Nesse in Waddinxveen

Als afsluiting van het driedaagse evenement WadCultureel wordt in samenwerking met de restaurants aan de horecaboulevard het jazzy evenement ‘Jazze aan de Nesse’ georganiseerd aan Gouweboulevard de Nesse in Waddinxveen. De optredens kunnen gratis worden bijgewoond vanaf de aan De Nesse aanwezige terrassen. Een gezellige middag met volop muziek, eten, een biertje of goed glas wijn!

april 23, 2019

Waddinxveen Bakt!

Leyla Karimkhan is de terechte winnares van Waddinxveen Bakt 2022!

Wij hebben fantastische taarten gezien en geproefd tijdens deze editie van Waddinxveen Bakt. Alle deelnemers hadden zich zonder uitzondering ingespannen om uiting te geven aan het 10-jarig jubileum van WadCultureel.

Een taartje met pareltjes en het cijfer 10, twee appeltaarten die samen het cijfer 10 vormen, een super feestelijke kleurrijke taart, taart met het complete WadCultureel logo erop en een fraaie M&M taart gemaakt met cliënten van de GGZ. Chapeau, het niveau was zeer hoog dit jaar.

De jury was unaniem bij het aanwijzen van de winnaar. Leyla Karimkhan presenteerde een taart die bijna volmaakt was. De taart zou niet misstaan in de etalage van een banketbakker! Als enige verbetering werd genoemd dat de taart “binnenin” nog gevuld zou kunnen zijn met wat aardbeien.

Leyla had het thema heel mooi verwerkt. De bovenkant van de taart voorzien van een kleurrijke tekst en het logo van WadCultureel. Een super strakke taart. Thema mooi uitgewerkt, de tekening is schitterend, oog voor detail. Mooie smaken en de juiste texturen. Smaak volledig in balans. De vulling lijkt aan de stevige kant maar is toch erg zacht. Een taart die volledig in balans is.

 

 

———————————————————————————————————————————————————————

Zaterdag 10 september 2022 10.00 – 13.00 uur

Voor de vierde keer gaan we tijdens WadCultureel op zoek naar de beste bakker van Waddinxveen! Bakken is een culturele uiting. Ook daar is op zaterdag uitgebreid ruimte voor. Dit jaar is het thema ‘Feesttaart: 10 jaar WadCultureel’. Thuisbakkers nemen een heerlijke taart mee naar WadCultureel en leveren deze ’s ochtends in bij de jury (hoek Marktstraat/Gouweplein). Nadat de jury de taarten geproefd en beoordeeld heeft, bepalen zij de winnaar. Natuurlijk kun je als bezoeker ook komen proeven! Om 12.20 uur wordt de winnaar van Waddinxveen Bakt! bekend gemaakt op het Marktpodium. Er is nog ruimte voor deelnemers. Aanmelden voor Waddinxveen Bakt! kan via deze link.

De Juryleden Waddinxveen Bakt!:
Erik van den Noort – Jury voorzitter
Ton van den Berg – Banketbakkerij van den Berg
Stefan Vonk – Banketbakkerij de Vlaam

——————————————————————————————————————————————————————–

Wie kent de succesvolle formule van Heel Holland Bakt niet? Meester-patissier Robert van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden zijn daarin op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Nederland. Tientallen bakfanaten worden getest op verschillende disciplines van de bakkerswereld: van meringue tot appeltaart en van brood tot hartige taart. Miljoenen mensen zijn inmiddels fan van dit bakkersevent.

Bakken is bij uitstek een culturele uiting en die gedachte bracht de organisatoren van WadCultureel op het idee om een bakevent op te nemen in het programma van dit Waddinxveense cultuurweekend: Waddinxveen Bakt! Op zaterdag 10 september 2022 op het Gouweplein. Dit jaar is het thema: ‘Feestaart: 10 jaar WadCultureel’.

“Iedereen die kan bakken dagen we uit om deel te nemen aan dit event,” stelt Hugo van Berkesteijn, voorzitter van WadCultureel. Net als in het populaire televisieprogramma hopen we op zoveel mogelijk verschillende ‘bak-creaties’. In Waddinxveen leven inmiddels tientallen verschillende culturen samen en we zouden het fijn vinden als we daar wat van terugzien op ons evenement. Wat mij betreft zien we straks van Hollandse appeltaart tot Marokkaanse gehakttaart en Turkse notentaart.” Iedereen kan zich aanmelden voor ‘Waddinxveen bakt!’: van jong tot oud en zoals gezegd, vanuit iedere windstreek. Belangrijk is dat je een connectie hebt met de taart en een ‘verhaal kan vertellen’ over de herkomst of over waarom de taart voor jou zo bijzonder is. Aanmelden voor Waddinxveen Bakt! kan via deze link.

Bekijk hier de spelregels van Waddinxveen Bakt!

 

Esther Dolleman: winnaar van Waddinxveen Bakt! 2021


foto: https://tekstueel-communicatie.nl

 

Nadine Stofberg: winnaar van Waddinxveen Bakt! 2020


foto: www.avefotografie.com

augustus 22, 2018

Waddinxveen Treedt Op

Zaterdag 9 september 2023 – Gouweplein in Waddinxveen

Op zaterdag 9 september 2023, verschillende podia op het Gouweplein in Waddinxveen: een uitgelezen kans om gratis te genieten van bijzondere optredens en demonstraties. Een grote variëteit aan wat Waddinxveen te bieden heeft, laat zich zien en horen.

Dansgroepen met deelnemers van jong tot oud en in allerlei stijlen.
Musici die in hun eentje, met zijn tweeën of met een hele band hun muziek ten gehore brengen.
Zangers, zangeressen en koren met verschillend repertoir laten zich horen.
Toneelverenigingen bieden een korte voorstelling. Of het nu gaat om DANS, ZANG, MUZIEK MAKEN, GOOCHELEN, EEN MOP VERTELLEN, alleen, met z’n tweeën of met een groepje, het maakt niet uit. Alles mag, alles kan, want iedereen heeft talent en verdient een plek op het podium!

 

 

Zaterdag 9 september 2023 – Gouweplein in Waddinxveen

Ook dit jaar is er weer een Montmartre in Waddinxveen. Op zaterdag 9 september 2023 zullen op en rondom het Gouweplein in Waddinxveen met hopelijk stralend weer schilders en wellicht andere creatievelingen aan het werk zijn. Een ieder die zijn vaardigheden op het gebied van de schilderkunst of andere creatieve uitingen wil laten zien op deze dag is van harte welkom. Wil je meedoen met Montmarte in Waddinxveen, aanmelden kan via deze link.

Nieuw onder de paraplu van Montmartre is dit jaar het project “Kunst in de etalage”.
In samenwerking met de Waddinxveense Kunst Kring gaan we Gouweplein ondernemers vragen in de weken voorafgaande aan WadCultureel een kunstwerk in hun etalage of winkel te plaatsen. Promotie van het evenement, van de kunstenaar en de betrokkenheid van het Gouweplein bij WadCulureel willen we daarmee hand in hand laten gaan.

Tenslotte hebben we als vanouds het schilderen door kinderen onder leiding van de Kunstkring op Dierendal. Aanmelden daarvoor kan ter plekke.

 

 

 

 

 

 

 

Winnaars Cultuurprijs 2022 bekend
De winnaars van de Cultuur- en Aanmoedigingsprijs 2022 zijn bekend. Stichting WadCultureel krijgt de Cultuurprijs 2022 en Roeland van Schie krijgt de Aanmoedigingsprijs 2022. Zij hebben volgens de jury in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage geleverd aan het Waddinxveense culturele leven.

Wethouder Brigitte Leferink reikte vrijdagmiddag 9 september om 16:00 uur de prijzen uit tijdens het evenement WadCultureel. De winnaars gaan naar huis met een kunstwerk en een geldbedrag.

Stichting WadCultureel krijgt de Cultuurprijs
WadCultureel is inmiddels uitgegroeid tot de Uitmarkt van Waddinxveen. Tal van culturele organisaties presenteren zich nu al 10 jaar in het 2e weekend van september aan de inwoners van Waddinxveen. In 2013 begon WadCultureel in en om het Coenecoop College met een informatiemarkt over kunst, cultuur, muziek, dans en toneel. In de loop der jaren is deze sterke formule uitgebreid. Het evenement verhuisde naar het Gouweplein en Cultuurhuys De Kroon. Er kwamen nieuwe activiteiten bij zoals Heel Waddinxveen Bakt, Schilderen met kinderen op Dierendal en de Buitenbioscoop. De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers: door Waddinxveners voor Waddinxveners. Bijzonder is dat WadCultureel in de afgelopen 2 jaar, ondanks corona, met een aangepast programma gewoon door kon gaan.

 

Roeland van Schie krijgt de Aanmoedigingsprijs
Roeland van Schie is graffiti- en street artkunstenaar en woont nu 3 jaar in Waddinxveen. Sinds zijn jeugd is hij al geïnteresseerd in graffiti. Eind jaren 80, toen graffiti als kunstvorm in Nederland serieuze vormen aannam, was hij 1 van de eersten die zich daar mee bezig hield. Toen was hij vooral in de regio Rotterdam actief. Na een lange pauze heeft hij de spuitbus weer opgepakt. Vol passie ontwikkelt hij zijn stijl en experimenteert hij met nieuwe stijlen en thema’s. Naast de spuitbus werkt Roeland ook met olieverf op doek. Roeland heeft afgelopen zomer een belangrijke bijdrage geleverd aan het street artproject op de muren van sporthal De Dreef. Zo bracht hij diverse kunstenaars bij elkaar om het project vorm te geven. Hij heeft veel ambitie om zijn kunst op een hoger niveau te brengen en is daarmee een aanwinst voor het culturele leven in Waddinxveen.

 

 

 

———————————————————————————————————————————————————————

Vrijdag 9 september 2022  16.00 uur Cultuurhuys De Kroon

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2022 zijn bekend. Er zijn 6 aanmeldingen
binnengekomen, waarvan een paar op dezelfde kandidaat. Alle aangemelde kandidaten zijn dit
jaar genomineerd. De Cultuurjury kiest de winnaar uit de genomineerden. Deze winnaar wordt
bekendgemaakt tijdens het evenement WadCultureel op 9 september. Hij of zij gaat naar huis
met een kunstwerk en een geldbedrag.

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2022 zijn (op alfabetische volgorde):
– Nathalie Merfort
Roeland van Schie 
Stichting WadCultureel
Taal Leeft!

De Cultuurjury vindt dat zij een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het Waddinxveense culturele
leven. Naast de Cultuurprijs wordt ook een Aanmoedigingsprijs gegeven. Wethouder Cultuur, Brigitte Leferink
reikt beide prijzen uit tijdens het cultuurevenement WadCultureel op vrijdag 9 september 2022 om
16.00 uur in Cultuurhuys De Kroon.

———————————————————————————————————————————————————————

De uitreiking van de Waddinxveense Cultuurprijzen zal muzikaal ondersteund worden door het klarinettrio Kalamos bestaande uit de klarinettisten Paul Schotanus, Sophie Breure (besklarinetten) en Leid Oudemans (basklarinet), alle drie ervaren muzikanten.

Het trio is opgericht in 2015 met als aanleiding een uitnodiging muziek te maken bij een receptie in diergaarde Blijdorp. Sindsdien treden zij vaker op, bijvoorbeeld op Gouda bij Kaarslicht en op recepties.
Op 9 september zal “Wandering” van Massimiliano Pido en “Chasssidic Nigunim” (anoniem) de prijsuitreiking muzikaal verrijken. Verder zal vooraf en achteraf  de uitreiking achtergrondmuziek te horen zijn van o.a. Mozart, een wals en stukken uit het Italiaanse reportoire.

———————————————————————————————————————————————————————

De gemeente Waddinxveen geeft ieder jaar de Waddinxveense Cultuurprijs aan een persoon of een instelling die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage leverde aan het plaatselijke culturele leven. Ook wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een persoon of groep om deze aan te moedigen om hun werk door te zetten. De cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 750,00 voor de winnende persoon óf organisatie. De 5 genomineerden ontvangen een nominatie-oorkonde. De aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van € 150,00.

Wie komt in aanmerking?
Personen, organisaties of groepen die zich het afgelopen jaar actief hebben ingezet voor het Waddinxveense cultuurleven komen in aanmerking voor deze prijs. Een persoon moet minimaal één jaar in de gemeente Waddinxveen wonen, en een organisatie of groep moet minimaal één jaar actief zijn binnen de gemeente. Kunstdisciplines die in aanmerking komen zijn:

beeldende kunst
fotografie
film
multimedia
muziek en zang
drama
dans
poëzie en proza
mengvormen van disciplines

Aanmelden
Aanmelden kan het hele jaar door. Kent u een persoon of een organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het Waddinxveense culturele leven of die juist nu in deze coronatijd nieuwe initiatieven heeft ontwikkeld? En vindt u dat deze de Waddinxveense Cultuurprijs 2022 verdient? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Meldt u zich dan aan of draag vóór 1 juli 2022 een kandidaat aan via het aanmeldformulier.

Hoe werkt de toekenning
De jury kiest uit de aanmeldingen één persoon of organisatie die genomineerd wordt voor de Cultuurprijs en voor de aanmoedigingsprijs en draagt deze voor aan het college van B&W. Het college neemt een besluit wat aansluit bij het oordeel van de jury. De prijzen en nominaties reikt een lid van het college van B&W.

Samenstelling jury
De jury bestaat uit:

Evalien de Haan-Zijlstra (stadsgids Gouda)
Sandra Orré (namens de sectie Kunst en Cultuur van het Coenecoop College)
Erik Kooijman (initiatiefnemer Popschool Waddinxveen)
Maja Röder (voorzitter jury, lid Waddinxveense Kunstkring)
Sjaak Noteboom (namens fotografie, fotograaf)
Ruud Kooger (grafisch kunstenaar)

Van links naar rechts: Evalien de Haan-Zijlstra, Sjaak Noteboom, Maja Röder, Erik Kooijman, Sandra Orré en Ruud Kooger.

Vrijdag 9 september 2022 – 20.00 uur Brugkerk in Waddinxveen

Traditiegetrouw trappen we WadCultureel af met een concert in de Brugkerk te Waddinxveen. In dit monument aan de voet van de Hefbrug kun je luisteren naar het Sabr Ensemble. De toegang is gratis.

Het Sabr Ensemble is een multiculturele groep die verschillende muziekstijlen en culturele achtergronden met elkaar verbindt: van klassiek tot hedendaags, van Perzisch tot Russisch.

In een bijzonder vloeiend samenspel creëren de artiesten een unieke sound, gevoed door passie en weemoed, maar dat het publiek uiteindelijk toch weet op te beuren. Sabr is Perzisch voor geduld, waaraan verbonden de hoop naar beter en mooier.

Speciaal voor het Wadcultureel wil het Sabr Ensemble een bijzonder optreden creëren, waarmee ze het publiek weten te verassen met een eclectische mix. Klassieke muziek tot hedendaags worden aangevuld met de eeuwenoude klanken van het Perzische percussie-instrument de daf, die vervlogen tijdperken en verre rijken moeiteloos dichtbij weten te halen. In de muziek staat verbinding centraal, verbinding tussen het hier en daar, het heden en het verleden. Daarbij wil Farid Sheek, de componist van Sabr Ensemble laten zien: met muziek kan je een verhaal vertellen dat groter is dan woorden.

Het Sabr Ensemble bestaat uit Harpiste Doriene Marselje, componist en daf-speler Farid Sheek, operazanger Mohsen Masoumi en op de Cello Maya Fridman.

https://newmusicnow.nl/beleef/video/sabresemble-fragmenten

april 24, 2017

Kunst- en Cultuurmarkt

Zaterdag 9 september 2023 

Het kloppend hart van WadCultureel is de Kunst- en Cultuurmarkt. In veel kramen presenteren zich culturele verenigingen uit Waddinxveen en omgeving en zij die zich (zijdelings) met culturele activiteiten bezighouden. Wandel over de markt, bekijk het grote aanbod en laat je informeren en inspireren. Ontdek en koop de leukste cadeaus, kleding en sfeerartikelen. De markt vindt plaats op 9 september 2023, van 10.30 tot 16.00 uur op de Marktstraat, het Gouweplein en Warnaarplantsoen in Waddinxveen.

Nieuwsgierig naar de deelnemers aan WadCultureel 2022? Bekijk hier de deelnemers.

 

De wedstrijd heeft als inzet het maken van een taart die het best scoort op:

· Uitstraling (presentatie/originaliteit/creativiteit)

· Smaak

· Technische uitvoering (complexiteit/moeilijkheidsgraad)

Deelnemers melden zich (van te voren) aan via de WadCultureel/ Waddinxveen Bakt! website. Aan de aanmelding zijn geen kosten verbonden. Na hun aanmelding worden zij verder op de hoogte gehouden. Maximaal 20 deelnemers kunnen zich inschrijven.

Deelnemers maken de taart thuis. De taart moet voor 10 personen zijn. De vorm, opmaak en het ingrediëntengebruik is vrij, het aantal stukken/punten (en daarmee de grootte) dus niet.

Op zaterdag 12 september brengen de deelnemers tussen 10.00 en 10.30 uur hun thuis gemaakte taart naar de WadCultureel/Waddinxveen Bakt! kraam op het Gouweplein/Markstraat. Na de registratie wordt de taart en maker op de foto gezet. Bij de registratie moet ook een lijst met gebruikte ingrediënten in tweevoud worden ingeleverd. Taarten gemaakt voor mensen met allergieën worden apart gezet.

Tussen 10.00 en 12.00 uur beoordeelt een professionele jury de taarten openbaar. De jury bestaat uit de Waddinxveense bakker Ton van den Berg en Reinier Anker (de Vlaam) terwijl Vincent Prins, finalist van Heel Holland Bakt 2019, als juryvoorzitter zal zijn. Tijdens het jureren zal er feedback worden gegeven aan de deelnemers. De publieksjurering zal ten opzichte van vorig jaar komen te vervallen. Wel zal het publiek, via de koop van een kop koffie of thee, de gelegenheid krijgen van de taarten te proeven.

Rond 12.30 uur worden de vijf beste taartenbakkers bekend gemaakt. Zij worden uitgenodigd om op het centrale buiten podium hun taarten toe te lichten. De vijf finalisten ontvangen allen een leuke herinnering, met voor de eerste prijswinnaar iets bijzonders.

Deelnemers betalen zelf voor de gebruikte ingrediënten, maar ontvangen bij inlevering van de taart een Albert Heijn bak-verrassingspakket ter compensatie. Voor de presentatie, beoordeling en verkoop zelf een schotel of plank mee (voorzien van een sticker met naam,adres en telefoonnummer), na 13.00 uur kan deze weer worden opgehaald.