Waddinxveen Bakt!

23 aprWaddinxveen Bakt!


Zaterdag 7 september 2024 10.00 – 13.00 uur

Voor de vijfde keer gaan we tijdens WadCultureel op zoek naar de beste bakker van Waddinxveen! Bakken is een culturele uiting. Ook daar is op zaterdag uitgebreid ruimte voor. Thuisbakkers nemen een heerlijke taart mee naar WadCultureel en leveren deze ’s ochtends in bij de jury (hoek Marktstraat/Gouweplein). Nadat de jury de taarten geproefd en beoordeeld heeft, bepalen zij de winnaar. Natuurlijk kun je als bezoeker ook komen proeven! Om 12.20 uur wordt de winnaar van Waddinxveen Bakt! bekend gemaakt op het Marktpodium.

Het thema voor dit jaar: Chocola

Aanmelden voor Waddinxveen Bakt! kan via deze link.

De Juryleden Waddinxveen Bakt!:
Erik van den Noort – Jury voorzitter
Ton van den Berg – Banketbakkerij van den Berg
Stefan Vonk – Banketbakkerij de Vlaam

——————————————————————————————————————————————————————–

Wie kent de succesvolle formule van Heel Holland Bakt niet? Meester-patissier Robert van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden zijn daarin op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Nederland. Tientallen bakfanaten worden getest op verschillende disciplines van de bakkerswereld: van meringue tot appeltaart en van brood tot hartige taart. Miljoenen mensen zijn inmiddels fan van dit bakkersevent.

Bakken is bij uitstek een culturele uiting en die gedachte bracht de organisatoren van WadCultureel op het idee om een bakevent op te nemen in het programma van dit Waddinxveense cultuurweekend: Waddinxveen Bakt! Op zaterdag 7 september 2024 op het Gouweplein.

“Iedereen die kan bakken dagen we uit om deel te nemen aan dit event,” stelt Hugo van Berkesteijn, voorzitter van WadCultureel. Net als in het populaire televisieprogramma hopen we op zoveel mogelijk verschillende ‘bak-creaties’. In Waddinxveen leven inmiddels tientallen verschillende culturen samen en we zouden het fijn vinden als we daar wat van terugzien op ons evenement. Wat mij betreft zien we straks van Hollandse appeltaart tot Marokkaanse gehakttaart en Turkse notentaart.” Iedereen kan zich aanmelden voor ‘Waddinxveen bakt!’: van jong tot oud en zoals gezegd, vanuit iedere windstreek. Belangrijk is dat je een connectie hebt met de taart en een ‘verhaal kan vertellen’ over de herkomst of over waarom de taart voor jou zo bijzonder is. Aanmelden voor Waddinxveen Bakt! kan via deze link.

Bekijk hier de spelregels van Waddinxveen Bakt!

Leyla Karimkhan is de terechte winnares van Waddinxveen Bakt 2022!

Esther Dolleman: winnaar van Waddinxveen Bakt! 2021


foto: https://tekstueel-communicatie.nl

 

Nadine Stofberg: winnaar van Waddinxveen Bakt! 2020


foto: www.avefotografie.com