Waddinxveen Bakt!

23 aprWaddinxveen Bakt!


Leyla Karimkhan is de terechte winnares van Waddinxveen Bakt 2022!

Wij hebben fantastische taarten gezien en geproefd tijdens deze editie van Waddinxveen Bakt. Alle deelnemers hadden zich zonder uitzondering ingespannen om uiting te geven aan het 10-jarig jubileum van WadCultureel.

Een taartje met pareltjes en het cijfer 10, twee appeltaarten die samen het cijfer 10 vormen, een super feestelijke kleurrijke taart, taart met het complete WadCultureel logo erop en een fraaie M&M taart gemaakt met cliënten van de GGZ. Chapeau, het niveau was zeer hoog dit jaar.

De jury was unaniem bij het aanwijzen van de winnaar. Leyla Karimkhan presenteerde een taart die bijna volmaakt was. De taart zou niet misstaan in de etalage van een banketbakker! Als enige verbetering werd genoemd dat de taart “binnenin” nog gevuld zou kunnen zijn met wat aardbeien.

Leyla had het thema heel mooi verwerkt. De bovenkant van de taart voorzien van een kleurrijke tekst en het logo van WadCultureel. Een super strakke taart. Thema mooi uitgewerkt, de tekening is schitterend, oog voor detail. Mooie smaken en de juiste texturen. Smaak volledig in balans. De vulling lijkt aan de stevige kant maar is toch erg zacht. Een taart die volledig in balans is.

 

 

———————————————————————————————————————————————————————

Zaterdag 10 september 2022 10.00 – 13.00 uur

Voor de vierde keer gaan we tijdens WadCultureel op zoek naar de beste bakker van Waddinxveen! Bakken is een culturele uiting. Ook daar is op zaterdag uitgebreid ruimte voor. Dit jaar is het thema ‘Feesttaart: 10 jaar WadCultureel’. Thuisbakkers nemen een heerlijke taart mee naar WadCultureel en leveren deze ’s ochtends in bij de jury (hoek Marktstraat/Gouweplein). Nadat de jury de taarten geproefd en beoordeeld heeft, bepalen zij de winnaar. Natuurlijk kun je als bezoeker ook komen proeven! Om 12.20 uur wordt de winnaar van Waddinxveen Bakt! bekend gemaakt op het Marktpodium. Er is nog ruimte voor deelnemers. Aanmelden voor Waddinxveen Bakt! kan via deze link.

De Juryleden Waddinxveen Bakt!:
Erik van den Noort – Jury voorzitter
Ton van den Berg – Banketbakkerij van den Berg
Stefan Vonk – Banketbakkerij de Vlaam

——————————————————————————————————————————————————————–

Wie kent de succesvolle formule van Heel Holland Bakt niet? Meester-patissier Robert van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden zijn daarin op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Nederland. Tientallen bakfanaten worden getest op verschillende disciplines van de bakkerswereld: van meringue tot appeltaart en van brood tot hartige taart. Miljoenen mensen zijn inmiddels fan van dit bakkersevent.

Bakken is bij uitstek een culturele uiting en die gedachte bracht de organisatoren van WadCultureel op het idee om een bakevent op te nemen in het programma van dit Waddinxveense cultuurweekend: Waddinxveen Bakt! Op zaterdag 10 september 2022 op het Gouweplein. Dit jaar is het thema: ‘Feestaart: 10 jaar WadCultureel’.

“Iedereen die kan bakken dagen we uit om deel te nemen aan dit event,” stelt Hugo van Berkesteijn, voorzitter van WadCultureel. Net als in het populaire televisieprogramma hopen we op zoveel mogelijk verschillende ‘bak-creaties’. In Waddinxveen leven inmiddels tientallen verschillende culturen samen en we zouden het fijn vinden als we daar wat van terugzien op ons evenement. Wat mij betreft zien we straks van Hollandse appeltaart tot Marokkaanse gehakttaart en Turkse notentaart.” Iedereen kan zich aanmelden voor ‘Waddinxveen bakt!’: van jong tot oud en zoals gezegd, vanuit iedere windstreek. Belangrijk is dat je een connectie hebt met de taart en een ‘verhaal kan vertellen’ over de herkomst of over waarom de taart voor jou zo bijzonder is. Aanmelden voor Waddinxveen Bakt! kan via deze link.

Bekijk hier de spelregels van Waddinxveen Bakt!

 

Esther Dolleman: winnaar van Waddinxveen Bakt! 2021


foto: https://tekstueel-communicatie.nl

 

Nadine Stofberg: winnaar van Waddinxveen Bakt! 2020


foto: www.avefotografie.com