Bak jij graag en maak jij wel eens een taart met ‘een verhaal’? Doe dan mee met Waddinxveen Bakt! In Waddinxveen leven verschillende culturen samen en dat zien we graag terug in de taarten die worden aangeboden. Hollandse appeltaart, Marokkaanse gehakttaart of Turkse notentaart zijn allemaal welkom. Belangrijk is dat je over de herkomst van het recept kunt vertellen of waarom de taart voor jou zo bijzonder is. Iedereen bakt zijn taart thuis en op 12 september brengen de deelnemers de taart om 10.00 uur naar het Gouweplein. De taart wordt beoordeeld door een professionele jury. Bezoekers van WadCultureel kunnen gratis van de taarten proeven bij aankoop van een kopje koffie bij Broer en Zus. Om 12.30 uur is de prijsuitreiking en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Aanmelden voor Waddinxveen Bakt! kan nog.

Bekijk hier de spelregels voor Waddinxveen Bakt!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Wie kent de succesvolle formule van Heel Holland Bakt niet? Meester-patissier Robert van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden zijn daarin op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Nederland. Tientallen bakfanaten worden getest op verschillende disciplines van de bakkerswereld: van meringue tot appeltaart en van brood tot hartige taart. Miljoenen mensen zijn inmiddels fan van dit bakkersevent.

Bakken is bij uitstek een culturele uiting en die gedachte bracht de organisatoren van WadCultureel tot het idee om een bakevent op te nemen in het programma van dit Waddinxveense cultuurweekend: Waddinxveen Bakt! dit jaar op zaterdag 12 september.

“Iedereen die kan bakken dagen we uit om deel te nemen aan dit event,” stelt Hugo van Berkesteijn, voorzitter van WadCultureel. Net als in het populaire televisieprogramma hopen we op zoveel mogelijk verschillende ‘bak-creaties’. In Waddinxveen leven inmiddels tientallen verschillende culturen samen en we zouden het fijn vinden als we daar wat van terugzien op ons evenement. Wat mij betreft zien we straks van Hollandse appeltaart tot Marokkaanse gehakttaart en Turkse notentaart.” Iedereen kan zich aanmelden voor ‘Waddinxveen bakt!’: van jong tot oud en zoals gezegd, vanuit iedere windstreek. Belangrijk is dat je een connectie hebt met de taart en een ‘verhaal kan vertellen’ over de herkomst of over waarom de taart voor jou zo bijzonder is. Aanmelden voor Waddinxveen Bakt! kan via deze link.

Bekijk hier de flyer van Waddinxveen Bakt!