Nieuwsflitsen

mei 14, 2024

WadGezond

WadGezond

“Je hebt de gemeenschap nodig om samen een gezonde toekomst te creeren, dat is vitaliteit.”
“Hoe krijgt iedereen toegang tot adequate zorg? Durf te geloven dat het anders kan! Het kan niet meer het zelfde…we zullen zelf moeten veranderen, een beetje origineler.”
Ik hoorde mooie uitspraken op een GezondheidsFestival….en ja, ook in Waddinxveen kan het gezonder en een beetje origineler.

Ellen de Roos, coördinator preventie en sport in Waddinxveen wil samenwerken om op zaterdag 7 september een allereerste editie van  WadGezond te organiseren!

Daarom, aan (informele en formele) (ont-) zorgverleners met aanbod in Waddinxveen | WADGEZOND komt eraan | Doe je mee?

Op zaterdag 7 september organiseren we tijdens WadCultureel voor het eerst WADGEZOND.
“Hoe mooi zijn het zijn als Waddinxveners zich door deze kraampjesdag ‘positief gezonder’ voelen?”

We nodigen jou(w praktijk) van harte uit om mee te doen met de allereerste WadGezond! Alleen samen kunnen we de gezonde leefstijl in Waddinxveen stimuleren.

Geef je inwoners een ‘schepje Positieve Gezondheid’ vanuit jouw zorgpraktijk?

WadGezond | Zaterdag 7 september | 10.00 – 16.00 uur |
de Waddinxveense dag voor
O kennisdeling over jouw (sport)zorgpraktijk
O valpreventie
O gezondheidstestjes, -en quizjes
O welzijn-op-recepten
O waddinxvEEN TEGEN EENZAAMHEID
O straat-onderzoek
O ‘samen gezonder’
O een kansrijke start
O inspiratie & testing
O gezonde bites
O WadSportief, sport- en beweegaanbieders presenteren hun aanbod; van clinics tot aanbiedingen, demonstraties tot      challenges.
De opties zijn nog open!
Misschien wil je ‘een specifieke lezing’ geven, en kunnen we een festival-tent inrichten en samen een gaaf programma maken? Of wil je een marktkraam bemensen en de gehele dag door in contact met inwoners impact maken?
Heb je een ander voorstel? Voor WadGezond of op een ander moment?
Neem contact op met de coördinator sport en preventie, Ellen de Roos, e.deroos@waddinxveen.nl | 06 165 29 471
Aftrapbijeenkomst WadCultureel 2024
Op donderdag 25 april a.s. maken we onze plannen en ideeën bekend maken tijdens een aftrapbijeenkomst in Cultuurhuys De Kroon, onder het genot van een drankje en een hapje.
De inloop is vanaf 16.30 uur. Om 16.45 uur is er een korte presentatie over de nieuwe elementen, de stand van zaken qua markt en podia en de plannen die nog uitgewerkt moeten worden. Hierna volgt informatie over de invulling van WadSportief en het nieuwe onderdeel WadGezond.
Vervolgens is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over ideeën en deelname.
Heeft u vragen, dan horen we die graag. Het zou fijn zijn als op deze netwerkbijeenkomst nieuwe en mooie plannen voor WadCultureel 2024 ontstaan, met op zaterdag een levendig WadSportief en WadGezond.
In samenwerking met Cultuurhuys de Kroon en mede namens het Sportplatform
Waddinxveen verwelkomen we u graag op donderdag 25 april vanaf 16.30 uur in
Cultuurhuys De Kroon, Gouweplein 1.
Komt u ook?
september 15, 2023

Winnaar Waddinxveen Bakt 2023

Nerissa Slof wint de 5e editie van Waddinxveen Bakt.

Het was een hele klus voor de jury om de winnaar van Waddinxveen Bakt 2023 aan te wijzen. De deelnemers hadden allemaal een hele verschillende en veelal zeer persoonlijke invulling gegeven aan het thema “een bijzondere appeltaart”.

De lat werd meteen heel hoog gelegd door de 1e taart die aan de jury werd voorgelegd. Emmelie Bongers (8 jr) kwam als jongste deelnemer sinds het bestaan van Waddinxveen Bakt met een hele mooie appeltaart. Smaakvol en met mooie details van bladeren en vogels zowel in het baksel als in de versiering met marsepein. Een hele knappe prestatie.

Emmy Bosman nam voor de 5e keer deel aan Waddinxveen Bakt, net als Nadine Stofberg. De taart van Emmy had een frivole uitstraling terwijl die van Nadine prachtig gedetailleerd was opgemaakt. In beide gevallen eigenlijk een samenstelling van meerdere taarten inéén waarbij Nadine ook nog eens bakt zonder gluten. Zij vertelde dat ze door steeds weer te oefenen en te (laten) proeven door de jaren heen steeds beter is gaan bakken, met dank aan Waddinxveen bakt.

Er waren ook debutanten die zich grappig genoeg allemaal hadden laten inspireren door baksels uit andere landen. Julia van Ravenswaaij schotelde de jury een mooie Canadese Apple Pie voor. Zeer geslaagd met een vlechtwerk van bladerdeeg. Ingeborg Droge had een appelcake gebakken met ingestoken dunne plakjes appel waardoor de bovenkant van de taart er heel mooi uitzag. Als vulling had Ingeborg gekozen voor een crème met Limoncello. En op de valreep stond Youssef Arbouch aan de jurytafel met een Tiramisu appeltaart. Ter plekke werd door hem de laatste hand gelegd aan zijn creatie met appelmoes in het midden, bovenop gegarneerd met stukjes ingelegde appel, afgemaakt met cacaostrooisel en als kroon op z’n werk een uit appel uitgesneden eend.

Uiteindelijk ging mede debutant Nerissa Slof met de eer strijken. Met de gebruikte technieken en de evenwichtige verdeling qua smaak kon haar taart zich onderscheiden van de rest. Door de jury werd ook gelet op de gaarheid van het baksel. Is de bodem niet te droog of te nat, heeft de rand de juist dikte en is deze niet te hard geworden. En het samenspel tussen het baksel en de vulling die door de juiste samenstelling vocht kan opnemen of juist afgeven. Want, de kunst van een mooie appeltaart is het in één keer bakken van de taart met overal de juiste gaarheid.

De jury verheugt zich enorm op de volgende editie van Waddinxveen Bakt.

Vrijdag 8 september was de aftrap van WadCultureel. De uitreiking van de Waddinxveense cultuurprijs stond centraal.  De aanmoedigingsprijs ging naar Stefan Vogels met Waddinxveen Schetst. De Cultuurprijs ging naar Kuno Mooren, die met DJ Livin’ Jukebox Waddinxveen regelmatig een muzikale begeleiding biedt. WadCultureel feliciteert de winnaars en genomineerden!