Nieuwsflitsen

WadCultureel 2022 komt op stoom. Voor de tiende keer wordt het evenement dit jaar georganiseerd. We willen er weer een mooi feest van maken. Op donderdag 19 mei a.s. willen we onze plannen en ideeën bekend maken, onder het genot van een drankje en een hapje, tijdens een aftrapbijeenkomst in Cultuurhuys De Kroon. Vanaf 17.00 uur is de inloop en om 17.15 beginnen we met een korte presentatie over de nieuwe elementen, de stand van zaken qua markt en podia en de plannen die nog uitgewerkt moeten worden. Gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan zal er volop zijn. Heeft u vragen en/of ideeën, we horen het graag. Natuurlijk hopen we dat met dit netwerken nieuwe en mooie plannen voor WadCultureel gaan ontstaan, als het even kan zelfs al voor de editie van 2022.  Kortom de programmacommissie, het cultuurcafé, werving en een netwerkbijeenkomst in één hand: dat moet een mooi Wadcultureel 2022 opleveren. In samenwerking met de Stichting Vonk en Bibliotheek De Groene Venen, verwelkomen we u graag op donderdag 19 mei om 17.00 uur in Cultuurhuys De Kroon, Gouweplein 1. Met vriendelijke groeten, Namens het Bestuur van de Stichting WadCultureel,Hugo van Berkesteijn,Voorzitter.

Ben jij een aanpakker en heb je (een beetje) ervaring met stukken schrijven voor een website en ze ook zelf daarop plaatsen? Vind je het leuk om voor WadCultureel berichten op sociale media te posten en persberichten te schrijven? Dan heten we je van harte welkom in ons team.

De voorbereidingen voor WadCultureel 2022 zijn begonnen. Dit jaarlijkse culturele evenement in Waddinxveen wordt door een klein groepje doeners georganiseerd. Als jij ons komt versterken, kun je direct al meelopen met de maandelijkse bestuursvergaderingen nemen we je stap voor stap mee in het proces van start tot de finish op 9, 10 en 11 september.

Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt, ben je welkom. Je wordt dit jaar goed ingewerkt zodat je het volgend jaar zelfstandig dit deel van ons werk kunt doen.

Iets voor jou? Voor meer informatie, toelichting of gewoon een oriënterend gesprek kan je contact opnemen met Hugo van Berkesteijn, 0182-639145 (hugo@vanberkesteijn.nl).

 

Wethouder Brigitte Leferink reikte de prijzen uit tijdens het evenement WadCultureel. Dick-Jan Thuis ontving de Cultuurprijs 2021 voor onder andere zijn Facebookpagina ‘Waddinxveen Parel aan de Gouwe’. Kamal Akawi ontving de Aanmoedigingsprijs 2021 voor onder andere zijn gedichtenbundel ‘Een stille schreeuw’. Van harte gefeliciteerd! 🎉

Van de 9 deelnemers kreeg zij uiteindelijk van de jury de meeste punten.

De jury vond het een mooie taart met chique uitstraling. De taart zou niet misstaan bij een Engelse high tea op een chique landgoed of bij een Franse high tea bij een mooi Chateau. Heel origineel. Prachtig van binnen na het uitsnijden van een part; evenwichtige verdeling van aardbeien en crème. Een heerlijke crème met precies genoeg vanille smaak (zichtbaar aanwezig door de karakteristieke zwarte spikkeltjes).

De taart had exact de juist stevigheid. Was daardoor goed snijdbaar en bleef een perfect geheel na het verdelen in taartstukken. De juiste textuur en de gebruikte, verfijnde spuittechnieken maakten van de taart een stralend geheel.

Esther Dolleman is met haar taart de terechte winnares van heel Waddinxveen bakt 2021.