Frits Engels wint Waddinxveen Bakt met zijn onvervalste “Grootmoeders Appeltaart”.

Met het mooie aantal van 10 deelnemers had de jury van Waddinxveen Bakt dit jaar weer de handen vol om een winnaar aan te wijzen. Het thema “Grootmoeders Appeltaart” zorgde voor een grote en zeer verrassende variatie aan taarten. Als meest evenwichtige, complete en vooral zeer smakelijke appeltaart werd die van Frits Engels beoordeeld. De taart van Frits zou in de vitrine van een banketbakker niet misstaan. De jury had het lastig want er waren meer taarten die aanspraak op de eerste prijs konden maken. Zo was er een taart gebaseerd op een recept van Beppe (oma uit Friesland), een met gecondenseerde melk, een ander met vers geplukte appels uit de Olmenhorst (De mooiste boomgaard van Nederland!), een roomkaas/appeltaart en een Canadees-Nederlandse taart op smaak gebracht voor de Canadese oma (een echte zoetekauw). Een bijzondere vermelding is zeker op z’n plaats voor de appeltaart van Ben Zijl, die gebruik had gemaakt van historische recepten. De vulling was uit de 18e eeuw en het baksel uit nog vroeger tijde. Heel bijzonder om te ervaren dat een schaal met deksel werd gebakken die niet werd gegeten, waaruit vervolgens de vulling werd geserveerd.

Tenslotte is zeer noemenswaardig de sharing-appeltaart van Emmelie Bongers. Een bouwsel van gestapelde gebakken bodems (met smaakpatroon van een appelbeignet), een heerlijke vulling en ter plekke afgemaakt met een mooie crème.

De Sharing appeltaart van Emmelie Bongers