Op WadCultureel 2019 was het onderdeel Waddinxveen Bakt! de nieuwkomer. Bakken is bij uitstek een culturele uiting en die gedachte bracht de organisatoren van WadCultureel tot het idee een bakevent in het programma van het Waddinxveense cultuurweekend op te nemen. De smulhappening bleek een schot in de roos en was met 16 gejureerde taarten een groot succes. Winnares werd Yvonne Verschuur met een glutenvrije taart, die er niet alleen prachtig uit zag, maar volgens de jury ook geweldige smaakte. Ook dit jaar zal Waddinxveen Bakt! tijdens WadCultureel niet ontbreken.

“Iedereen die kan bakken dagen we wederom uit om deel te nemen aan dit event,” laat Hugo van Berkesteijn, voorzitter van WadCultureel, weten. Net als in het populaire televisieprogramma hopen we op zoveel mogelijk verschillende ‘bak-creaties’. In Waddinxveen leven inmiddels tientallen verschillende culturen samen en we zouden het fijn vinden als we daar wat van terugzien op ons evenement. Wat mij betreft zien we straks van Hollandse appeltaart tot Marokkaanse gehakttaart en Turkse notentaart.” De jury bestaat niet uit de eerste de besten. WadCultureel heeft ook dit jaar weer één van de finalisten van ‘Heel Holland Bakt’, de charismatische student Vincent, bereid gevonden om de jury voor te zitten. Hij was één van de publiekslievelingen van de Heel Holland Bakt 2019 en eindigde op een mooie vijfde plaats. Hugo: “Daarnaast zijn er twee bakkers uit ons dorp vertegenwoordigd in de jury: Ton van den Berg en Reinier Anker van de Vlaam. Om de creativiteit volop ruimte te geven, zijn er niet al te veel regels. De taart moet voldoende zijn voor minimaal 10-12 personen, wordt helemaal ten dienste gesteld aan het event én moet natuurlijk goed eetbaar zij. Hierbij geldt dat ‘het laatste hapje even lekker moet zijn als het eerste’.”

Aanmelden voor ‘Waddinxveen Bakt!’ kan via https://wadcultureel.nl/doe-mee. Hier zijn de spelregels te vinden. Bak je niet, maar ben je wel dol op taart: op 12 september kan heel Waddinxveen komen smullen van de aangemelde taarten.