De Waddinxveense Kunst Kring is opgericht in 1988 en bestaat in 2018 dus 30 jaar.

Door onze actieve (amateur) kunstenaars wordt regelmatig deelgenomen aan exposities en bij activiteiten zoals WadCultureel doen wij graag mee om te laten zien welke culturele activiteiten Waddinxveen heeft te bieden. Hieronder een aantal activiteiten:

Exposities
Er zijn vele mogelijkheden om te exposeren, zoals o.a. in Cultuurhuys De Kroon, in de Remonstrantse Kerk (Lente expositie) en in het Gemeentehuis tijdens de kerstvakantie.

Schilderochtenden
Twee keer per maand tekenen en schilderen ongeveer 20 leden in De Hoge Noot. Zij werken zelfstandig aan een door hen zelf gekozen onderwerp en met zelfgekozen materialen.
Veelal is er na afloop een bespreking over de vorderingen van de werkstukken.

Open Atelierroute
Tweejaarlijks wordt een Open Atelierroute georganiseerd in het eerste weekend van oktober. Kunstenaars stellen hun atelier of huiskamer open voor bezoek. De eerstvolgende Open Atelier Route vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017.

Nieuwsbrief
Maandelijks wordt er een Nieuwsbrief uitgebracht en verspreid, waarin actuele exposities in musea worden beschreven. Tevens worden de locaties genoemd waar onze leden in deze regio exposeren.

Lezingen
Zeven keer per jaar wordt een lezing verzorgd door een kunsthistoricus over een actuele tentoonstelling.

Museumexcursie
Twee keer per jaar wordt een museumexcursie georganiseerd naar een actuele tentoonstelling in Nederland.

Alle actuele informatie vindt u op onze website www.waddinxveensekunstkring.nl