De genomineerden voor de Cultuurprijs 2020 zijn bekend. In totaal zijn 16 aanmeldingen binnengekomen, waarvan uiteindelijk vier kandidaten zijn genomineerd. Voor de aanmoedigingsprijs zijn twee kandidaten genomineerd. De Cultuurjury kiest de komende maand de winnaars uit de genomineerden. Deze winnaars worden bekendgemaakt op 12 september tijdens het evenement ‘WadCultureel’.

De genomineerden voor de Cultuurprijs en aanmoedigingsprijs 2020 zijn (in willekeurige volgorde).
Klik op de namen om de films te bekijken:

Dick-jan Thuis
Muziek in Waddinxveen
Nick de Kruijf
Ton Bennemeer
Toneelgroep Maskerade
Stijn Donders

Zij hebben volgens de jury een bijzondere bijdrage geleverd aan het Waddinxveense culturele leven. De Cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 750,00. De aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van € 150,00. Beide prijzen worden uitgereikt tijdens het cultuurevenement ‘WadCultureel’ op zaterdag 12 september 2020 in het Burgemeester Warnaarplantsoen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

De gemeente Waddinxveen geeft ieder jaar de Waddinxveense Cultuurprijs aan een persoon of een instelling die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage leverde aan het plaatselijke culturele leven. Ook wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een persoon of groep om deze aan te moedigen om hun werk door te zetten. De cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 750,00 voor de winnende persoon óf organisatie. De 5 genomineerden ontvangen een nominatie-oorkonde. De aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van € 150,00.

Wie komt in aanmerking?
Personen, organisaties of groepen die zich het afgelopen jaar actief hebben ingezet voor het Waddinxveense cultuurleven of die juist nu in deze coronatijd nieuwe initiatieven heeft ontwikkeld komen in aanmerking voor deze prijs. Een persoon moet minimaal één jaar in de gemeente Waddinxveen wonen, en een organisatie of groep moet minimaal één jaar actief zijn binnen de gemeente. Kunstdisciplines die in aanmerking komen zijn:

beeldende kunst
fotografie
film
multimedia
muziek en zang
drama
dans
poëzie en proza
mengvormen van disciplines

Aanmelden
Aanmelden kan het hele jaar door. Kent u een persoon of een organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het Waddinxveense culturele leven en vindt u dat deze de Waddinxveense Cultuurprijs 2020 verdient? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Meldt u zich dan aan of draag vóór 1 juli 2020 een kandidaat aan via het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier Cultuurprijs 2020

Hoe werkt de toekenning
De jury kiest uit de aanmeldingen één persoon of organisatie die genomineerd wordt voor de Cultuurprijs en voor de aanmoedigingsprijs en draagt deze voor aan het college van B&W. Het college neemt een besluit passend bij het oordeel van de jury. De prijzen en nominaties reikt een lid van het college van B&W uit tijdens het culturele evenement WadCultureel in september 2020. Meer informatie over het reglement en de voorwaarden kunt u downloaden onderaan de pagina.

Samenstelling jury
De volgende zes personen zijn als jurylid benoemd (v.l.n.r.):


Sjaak Noteboom (fotograaf)
Evalien de Haan-Zijlstra (stadsgids Gouda)
Ruud Kooger (grafisch kunstenaar)
Marja Röder (voorzitter Jury)
Erik Kooijman (Popschool Waddinxveen)
Sandra Orré (sectie Kunst en Cultuur van het Coenecoop College) staat niet op de foto