De band Vintage 5 bestaat sinds 1999, de huidige bezetting ontstond in 2008 door de komst van Manon. Hiermee kreeg de band gelijk een gezicht en kwam de nadruk nog meer te liggen op de interactie met het publiek. De toevoeging “met Manon” is dan ook niet voor niets. Naast de ervaren begeleiding van bas, drums, piano, sax en trompet weet Manon met haar warme stemgeluid en haar unieke presentatie het publiek moeiteloos te entertainen.

Lag de nadruk aanvankelijk op het spelen van jazz standards, inmiddels wordt ook de modernere kant van de jazz opgezocht. Hierdoor is een complete mix ontstaan van klassieke jazz nummers, mooie ballads, bossanova, en moderne jazzachtige pop nummers. Door de diversiteit van het repertoire, de spontane presentatie en het plezier dat de muzikanten uitstralen is gebleken dat de band het publiek keer op keer weer voor zich weet te winnen.

De bezetting bestaat uit: Manon Dijkstra, zang; Huub Houet, contrabas; Leo de hoog, piano; Peter Goldman, sax; Jack Julicher, trompet; Kees Komen, drums.

Vintage 5 met Manon speelt op zondag 9 september 2018 op Jazze aan de Nesse. Vanaf 14.30 uur op de Nesse in Waddinxveen