Theatergroep Maskerade Waddinxveen viert zaterdag 12 september van 11.45-12.30 uur in De Kroon, de 200e geboortedag van activist en schrijver Eduard Douwes Dekker, beter bekend als Multatuli.

Voorzitter Roelof Schut van Maskerade heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het werk van Nederlands beroemdste schrijver. In de voorstelling vertellen Multatuli-deskundigen over het leven en werken van Nederlands beroemdste schrijver. En we laten zien hoe het leven van Eduard Douwes Dekker is verlopen. De schrijver zelf geeft commentaar op wat er over hem gezegd en geschreven is en leest voor uit eigen werk.

Precies 160 verjaar geleden verscheen de eerste druk van Multatuli’s beroemde roman Max Havelaar. Daarin beschrijft Douwes Dekker uit eigen ervaring hoe Nederland ruim anderhalve eeuw geleden de bevolking uitbuitte en onderdrukte in Oost-Indië, het huidige Indonesië.

Dit thema is ook nu nog actueel. Want nu zijn het de multinationals die de macht hebben en worden mensen nog steeds uitgebuit. Dit onderwerp van eerlijke handel staat hoog op de agenda van de Fair Trade organisatie in Nederland. Theatergroep Maskerade werkt samen met de Fair Trade werkgroep Waddinxveen om hun werk te steunen.

Dirk Lont voorzitter van de Fair Trade vertelt over Max Havelaar als inspiratie voor mensen die nu streven naar eerlijke handel in de hele wereld.

Entree is gratis.

Theatergroep Maskerade