Theatergroep Maskerade Waddinxveen maakt straattheater voor bedrijven en instellingen. In 2014 stapten we de toneelzaal uit en begonnen we overnieuw, op straat en in kleine zalen. Van een paar voorstellingen per jaar zijn we in korte termijn uitgegroeid naar negen optredens per jaar in Waddinxveen, Gouda en Alphen a/d/ Rijn.

Ons kenmerk is flexibiliteit en de mogelijkheid om in betrekkelijk korte tijd een compleet optreden te bedenken en uit te voeren. Zo zijn we in februari2018 aan de slag gegaan voor de Fair Trade werkgroepen Waddinxveen en Gouda. In korte tijd hebben ze zelf een voorstelling bedacht over het thema Kinderarbeid. Inmiddels zijn er 2 voorstellingen gerealiseerd in Gouda en Waddinxveen onder de titel ‘Fabriekskinderen’. Een voorstellingen die inmiddels ook buiten Waddinxveen aandacht heeft getrokken.

We zijn naast de historische stukken gespecialiseerd in kerstoptredens met Christmas Carolls en een speciale straattheaterversie van A Christmas Caroll van Charles Dickens.

Maskerade heeft 16 leden en een uniek concept met elke 3 maanden weer een ander project zodat mensen niet alles mee hoeven te doen maar telkens kunnen spelen binnen de grenzen van hun mogelijkheden.
www.maskeradewaddinxveen.com

 

Activiteit op WadCultureel:

MOBIEL? Hoe smart sta je in het leven?
Theatergroep Maskerade Waddinxveen speelt tijdens Wadcultureel op 8 september in De Kroon ‘Scenes uit ons Mobiele Leven’. In deze speciaal voor Wadcultureel geschreven voorstelling voor jong en oud laat Maskerade in 25 minuten op humoristische wijze zien hoezeer de mobiele telefoon ons dagelijks leven beïnvloedt.