Theatergroep Maskerade Waddinxveen doet mee aan WadCultureel 2021, met een voorstelling op het binnenpodium van De Kroon.

Theatergroep Maskerade werkt ook dit jaar weer samen met de Fair Trade werkgroep Waddinxveen. Thema dit jaar is Fair Fashion, het streven naar uitbanning van kinderarbeid en slechte werkomstandigheden in de kledingindustrie.

In Nederland was kinderarbeid anderhalve eeuw geleden de gewoonste zaak van de wereld. Dat veranderde door deĀ  inzet van enkelingen die de strijd aanbonden tegen de fabrikanten. De bekendste van hen was schrijver Jacob Cremer. Zijn boek Fabriekskinderen uit 1863 schokte Nederland.

In de voorstelling beelden uit het straattheater stuk Fabriekskinderen, dat Maskerade in 2018 gespeeld heeft. En een gesprek met Jan Verhoef, van het Jacob Cremer Genootschap over wat het werk van Cremer ons nu nog te zeggen heeft.

Ook nu wordt er voortdurend actie gevoerd, onder meer door Fair Trade, de Schone Kleren Campagne en organisaties als Save the Children. En de vraag komt aan de orde wat wij zelf als consument kunnen doen om uitbuiting van mensen tegen te gaan.

Bekijk hier alvast het promotiefilmpje.

Theatergroep Maskerade