Stichting Vonk staat voor cultuureducatie voor iedereen, dicht bij huis, in Waddinxveen. Stichting Vonk staat voor kwaliteit. Stichting Vonk staat voor veilig onderwijs. Maar Stichting Vonk staat vooral voor plezier in muziek en tekenen.

Bij ons is iedereen van 0 tot 100 jaar welkom. Onze jongste deelnemers zijn de dreumesen die samen met hun mama, papa, oma of opa de lessen Muziek op schoot volgen. Onze oudste deelnemers maken samen met anderen muziek of ontmoeten elkaar in de wekelijkse schilderlessen. Onze hipste deelnemers volgen de lessen van onze DJ-school. Daarnaast leveren we individueel maatwerk. Op die manier spreken we het beste in iedere cursist aan. Belangrijk om te weten: met de RBMA extra vergoeding van de gemeente krijgen cursisten tot 18 jaar gratis les bij Vonk!

Onze docenten zijn allen HBO-opgeleid en staan garant voor vakkundig en veilig onderwijs. We willen toch allemaal dat onze kinderen in goede en betrouwbare handen zijn?

Ook op scholen kom je Stichting Vonk tegen: jaarlijks krijgen alle basisschoolkinderen in Waddinxveen talloze workshops van ons. Vaak maken ze daarin voor het eerst kennis met kunst: een nieuwe wereld gaat voor ze open. Kinderen krijgen daarmee ook op school aandacht voor een tot nu toe onderbelicht talent. Misschien kunnen zij ineens iets wat anderen niet kunnen?

Stichting Vonk staat ook voor verbinding. Ruim 1500 toeschouwers hebben in november 2017 genoten van ‘De Brug’, een project van en voor Waddinxveen. En meer dan 100 deelnemers hebben in de repetitieperiode en de uitvoeringsweek een ongekend gevoel van samenhorigheid meegemaakt.

Kijk op onze site voor alle informatie www.stichtingvonk.nl

Activiteiten op WadCultureel
Bij de kraam van Stichting Vonk op het Gouweplein kan iedereen zich aanmelden voor een gratis proefles op een instrument naar keuze. Of kan je al spelen? Dan mag je op het kleine podium naast de kraam optreden: genoeg mensen die naar jou willen luisteren! Op het grote buitenpodium zullen twee bands van Vonk met bekende nummers optreden: geniet van de meeslepende muziek van De Bernies en The Groovy Dudes. Of wil je een echte kunstenaar in actie zien? Ton van Steenbergen zal live met olieverf gaan schilderen. De hele dag zijn docenten van Stichting Vonk aanwezig om informatie te geven over cursussen, workshops, lessen en lezingen. Schrijf je direct in tijdens WadCultureel, dan maak je kans op een leuke prijs!