Spelregels Waddinxveen Bakt!
De wedstijd heeft als inzet het maken van een taart die het best scoort op:

– Uitstraling (presentatie/originaliteit/creativiteit)

– Smaak

– Technische uitvoering (complexiteit/moeilijkheidsgraad

– Thema (Feesttaart: 10 jaar WadCultureel)

Deelnemers melden zich (van te voren) aan via de WadCultureel/ Waddinxveen Bakt! website. Aan de aanmelding zijn geen kosten verbonden. Na hun aanmelding worden zij verder op de hoogte gehouden. Maximaal 14 deelnemers kunnen aan de wedstrijd deelnemen.

Deelnemers maken de taart thuis. De taart moet voor 10 personen zijn. De vorm, opmaak en het ingrediëntengebruik is vrij. Het thema voor 2022 is dus Feesttaart:10 jaar Wadcultureel

Op zaterdag 10 september brengen de deelnemers tussen 10.00 en 10.30 uur hun thuis gemaakte taart naar de WadCultureel/Waddinxveen Bakt! kraam op de hoek Gouweplein/Markstraat. Na de registratie wordt de taart en maker op de foto gezet. Bij de registratie moet ook een lijst met gebruikte ingrediënten in tweevoud worden ingeleverd. Taarten gemaakt voor mensen met allergieën worden apart gezet.

Tussen 10.00 en 12.00 uur beoordeelt een professionele jury de taarten openbaar. De jury bestaat uit de Waddinxveense banketbakkers, terwijl Erik van den Noort juryvoorzitter zal zijn. Tijdens het jureren zal er feedback worden gegeven aan de deelnemers. Het publiek zal, via de koop van een kop koffie of thee, de gelegenheid krijgen van de taarten te proeven.

Rond 12.30 uur worden de vijf beste taartenbakkers bekend gemaakt in Cultuurhuys de Kroon. Zij zullen worden uitgenodigd om hun taart toe te lichten. De vijf finalisten ontvangen allen een leuke herinnering, met voor de eerste prijswinnaar iets bijzonders.

Deelnemers betalen zelf voor de gebruikte ingrediënten. Voor de presentatie, beoordeling en verkoop zelf moet er een schotel of plank mee worden genomen (voorzien van een sticker met naam, adres en telefoonnummer), na 13.00 uur kan deze weer worden opgehaald.