De Rotary verkoopt egel- en vogelhuisjes. Die kunnen kosteloos beschilderd worden onder leiding van ons creatief lid Sylvia Best in een gezellige ruimte bij De Kroon.

Voor de fundraising projecten van de Rotary wordt de Foodtruck ingezet. Met de fundraising ondersteunt de Rotary Waddinxveen: Laaggeletterdheid in Waddinxveen. Laaggeletterdheid gaat over mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Vaak hebben zij daardoor ook moeite met het gebruik van een computer of smartphone.

 

Motto: “Geen familie zonder dak boven het hoofd na een humanitaire ramp”. “ShelterBox” helpt families die door een ramp zijn getroffen hun leven weer te op te bouwen. Een ShelterBox is een unieke, lichtgewicht kunststoffen doos waarin de basisuitrusting voor de herinrichting van een huishouden zit. Dat betekent onder meer een grote familietent, bedden, dekens, een brander, een waterfilter maar ook wat speelgoed voor kinderen. Dakloze slachtoffers kunnen er de eerste maanden een compleet onderkomen in vinden. De box is een initiatief van Rotary en is al eerder succesvol ingezet bij natuurrampen. De kosten van zo’n box is € 750,-.

 

Rotary Waddinxveen