Deelnemer Kunst- en Cultuurmarkt

Het harmonieorkest Concordia bestaat al sinds 1898 en is dus alweer 122 jaar oud! Het is een orkest van amateur muzikanten die op een gemiddeld niveau spelen onder leiding van dirigent Martijn van Tent.
Concordia geeft normaal gesproken jaarlijks diverse (vaste) concerten. Goede voorbeelden zijn het Victorconcert, het Kerstconcert, het Voorjaarsconcert en muzikale optredens tijdens Expeditie Bethlehem, Koningsdag, Dodenherdenking, Waddinxveen Wandelt en de braderie van Waddinxveen. Dit seizoen is dat allemaal helaas wat anders gelopen vanwege alle Covid-19 maatregelen. Gelukkig heeft het orkest niet stilgezeten. In de 13 weken van muzikale quarantaine hebben we thuis veel, solo, gestudeerd en hebben hier en daar vanaf onze balkons en uit onze achtertuinen onze muziek aan Waddinxveen laten horen. Want als we een ding hebben geleerd de afgelopen maanden dan is het dat Muziek Verbindt! Niet voor niets is het motto van Concordia al vele jaren; ‘Daar waar muziekmakers, muziekmakkers worden!’.

Vanaf juni was het voor Concordia en het opleidingsorkest C-Akkoord weer mogelijk om met elkaar samen te komen in het Clubgebouw de Hoge Noot waar we weer wekelijks (met de nodige extra maatregelen) konden repeteren. Wij zullen voor u een selectie spelen van de werken die we de afgelopen weken in hele korte tijd weer op onze lessenaar hebben gezet. Het repeteren binnen de nieuwe 1,5 meter maatschappij is compleet anders. Door de grotere afstand tot elkaar moet je je oren nog verder openzetten en vertrouwen op de aanwijzingen van de dirigent (die een stuk verder van ons af staat). Het muzikale thema van ons optreden is; Muziek Verbindt!

Muziekvereniging Concordia