Waddinxveen Treedt op ||

Iedere leerling, van jong tot ouder, proberen wij de liefde tot de muziek over te brengen waarbij we rekening houden met persoonlijke ontwikkeling, intelligentie, achtergrond en ambities. Naast het geven van leerlingenconcerten worden er ook leerlingen of ensembles gevraagd voor concerten buiten Allargando om. Ook werken leerlingen zowel privé als in ensemble-verband met succes mee aan de Muziekwedstrijd van het Prinses Christinaconcours waar Blokfluitensemble Con Amore tevens een eervolle vermelding heeft ontvangen.

Heel waardevol is om leerlingen samen te laten werken. Al naar gelang de muziek hierom vraagt worden blokfluitisten, violisten, cellisten of zangers ingezet. Docenten werken om die reden nauw samen. Muziek vraagt om passie. Muziek maken doen we samen.

Blokfluitensemble Con Amore wil met dit programma het stoffige imago van de schoolblokfluit afpoetsen en het weer op de kaart zetten als volwaardig instrument. Het merendeel van de blokfluitisten studeert inmiddels aan het conservatorium. Drummer Gijs Gareman doet het stof absoluut verwaaien en brengt glans aan het geheel. Het ensemble brengt met SABA van G.F. Händel de Barok tot leven waarna zij swingend de latere muziek tot bloei brengen met een arrangement van The Entertainer van S. Joplin en Alexanders Ragtimeband van I. Berlin, beiden gecomponeerd tussen 1902-1911. De voeten kunnen van de vloer tijdens de Tango für Elise van de huidige componist P. Leenhouts waarna deze toppers vol vuur zullen eindigen met The Pirates of the Caribbean die gearrangeerd is door hun docent G.G. Neele.

Con Amore brengt met veel liefde eigentijdse muziek tot bloei.

Muziekschool Allargando