Ook dit jaar is er weer een Montmartre in Waddinxveen. Op zaterdag 10 september 2022 zullen op en rondom het Gouweplein in Waddinxveen met hopelijk stralend weer schilders en wellicht andere creatievelingen aan het werk zijn.

Een ieder die zijn vaardigheden op het gebied van de schilderkunst of andere creatieve uitingen wil laten zien op deze dag is van harte welkom. Wil je meedoen met Montmarte in Waddinxveen, aanmelden kan via deze link.

Nieuw onder de paraplu van Montmartre is dit jaar het project “Kunst in de etalage”.
Gouweplein ondernemers gaan we, in samenwerking met de Waddinxveense Kunst Kring, vragen in de weken voorafgaande aan WadCultureel een kunstwerk in hun etalage of winkel te plaatsen. Promotie van het evenement, van de kunstenaar en de betrokkenheid van het Gouweplein bij WadCulureel willen we daarmee hand in hand laten gaan.

Een tweede nieuw project is getiteld “Burgemeester op het doek”. Op zaterdagmorgen 10 september zal Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis poseren voor portretschilders. De schilders worden daarna gevraagd het portret uit te werken en ergens na 15.00 uur zal dan de jurering plaats vinden. Aanmelden als portretschilder kan via deze link

Tenslotte hebben we als vanouds het schilderen door kinderen onder leiding van de Kunstkring op Dierendal. Aanmelden daarvoor kan ter plekke. De aanvangstijden volgen later.