Zaterdag 10 september 2022 10.30 – 16.00 uur

Ook dit jaar is er weer een Montmartre in Waddinxveen. Op zaterdag 10 september 2022 zullen op en rondom het Gouweplein in Waddinxveen met hopelijk stralend weer schilders en wellicht andere creatievelingen aan het werk zijn.Een ieder die zijn vaardigheden op het gebied van de schilderkunst of andere creatieve uitingen wil laten zien op deze dag is van harte welkom. Wil je meedoen met Montmarte in Waddinxveen, aanmelden kan via deze link.

Nieuw onder de paraplu van Montmartre is dit jaar het project “Kunst in de etalage”.
In samenwerking met de Waddinxveense Kunst Kring gaan we Gouweplein ondernemers vragen in de weken voorafgaande aan WadCultureel een kunstwerk in hun etalage of winkel te plaatsen. Promotie van het evenement, van de kunstenaar en de betrokkenheid van het Gouweplein bij WadCulureel willen we daarmee hand in hand laten gaan.

Een tweede nieuw project is getiteld “Burgemeester op het doek”. Op zaterdagmorgen 10 september zal burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis poseren voor portretschilders. Dat zal plaatsvinden in de foyer van Cultuurhuys De Kroon, aanvang 10.00 uur. Schilders goed en minder goed zijn daarvoor uitgenodigd. Vooraf zullen foto’s van de burgemeester ter beschikking worden gesteld, zodat de schilders zich kunnen voorbereiden en wellicht een basisopzet op hun doek kunnen maken. Na het poseren krijgen de schilders tot 15.00 uur de gelegenheid hun werk af te ronden. Dat zal plaatsvinden in de (winkel)ruimte op de hoek van Binnendoor en Doorsteek (ex-D-reizen). Voor koffie en een lunch wordt gezorgd. Vanaf 15.15 uur wordt er in de theaterzaal van Cultuurhuys De Kroon gejureerd en is het aan de burgemeester om aan te geven wie hem het beste heeft getroffen op het doek. U bent hiervoor van harte welkom.  Aanmelden als portretschilder kan via deze link

Op dit moment hebben we al 6 schilders, te weten: Netty Heikamp, Janny Buijs, Bea van Kempen, Manon van Noort, Fred Reijm en Jelle Verwerda.

Tenslotte hebben we als vanouds het schilderen door kinderen onder leiding van de Kunstkring op Dierendal. Aanmelden daarvoor kan ter plekke. van 13.00 tot 15.30 uur