Deelnemer Kunst- en Cultuurmarkt

Sinds 2019 ben ik afgestudeerd aan de Hoge school voor de kunsten, Utrecht. In de richting van product design.
Ik sta als dromer in de wereld. Ik laat me graag verbazen over de dagelijkse dingen waar mijn oog op valt waar een ander misschien straal aan voorbij gelopen was. Ook vormen processen die ik tegenkom in de natuur een grote inspiratiebron voor mij.
De dingen die ik maak worden gedreven vanuit een behoefte om de dingen, die door zo veel mensen worden gezien als vanzelfsprekend het podium te bieden dat ze verdienen. Om zo mensen zich te laten verwonderen en de wereld te kunnen laten waarnemen zoals ik die ervaar.

Dit jaar staat voor mij in het teken van keramiek en illustratief werk. Hiervan zal een selectie te zien in mijn kraam. In mijn keramiek focus ik op gebruiksvoorwerpen met simpele vormen in sprekende glazuren. Mijn illustratief werk is een selectie van werk wat ik de afgelopen jaren heb gemaakt. De rode draad van thema’s hier in is het uitproberen en experimenteren met verschillende technieken en het onderzoeken van materialen.

Mayra Westerik – Studio MNW