Kunst- en Cultuurmarkt ||

Marius Boer, geboren in Utrecht bracht zijn vroege jeugd door in Gouda. Op zijn achttiende verjaardag kreeg hij zijn eerste camera en sindsdien is de fotografie een constante factor in zijn leven.

Als freelance fotograaf is hij actief in de categorieën Lifestyle, portret, autonoom werk en geeft workshops in zijn Bleiswijkse studio. Daarnaast heeft hij in de loop der jaren een omvangrijke collectie zwart-wit opnames opgebouwd en geëxposeerd.

De vrije werken van Marius  staan erom bekend het menselijk lichaam in beeld te brengen met een spel van licht en schaduw. Met moderne dans, ballet en yoga als inspiratiebronnen en een voorliefde voor zwart-wit fotografie, is hij altijd trouw gebleven aan zijn passie en eigen stijl. Met behulp van lichtinstallaties en accessoires – vormen van verschillende materialen – versterkt hij het vastgelegde beeld.  Schaduw is hierbij een bepalende factor.

Op basis van het vrije werk is in kleine oplage een serie kunstkaarten uitgebracht, met 10 exemplaren in het formaat 15×15 cm. Deze set is te koop inclusief enveloppen. Tevens een primeur: de Zodiac Birthday Calendar. Deze  verjaardagskalender combineert de tekens van de dierenriem met de bijbehorende kleuren en yoga-poses.

De zwart-wit opnames zijn via een lichtprojectie rechtstreeks op de lichamen voorzien van een patroon, behorende bij het teken. Het resultaat maakt deze kalender uniek in zijn soort.

Marius Boer Fotografie