Deelnemer Kunst- en Cultuurmarkt

Mijn naam is Gerbelien Cocx-Wilschut en na jaren veel hobby’s te hebben gehad heb ik in 2020 mijn bedrijfje opgericht; Maak het Hip. Door ervaringen op verschillende gebieden ben ik me gaan bekwamen in het glasbewerken en hierin ben ik nog lang niet uitgeleerd! Mijn creativiteit komt vooral naar boven als ik de vrije hand krijg en heb. Ik begin met een bepaald idee in mijn hoofd, maar niet zelden eindig ik met een product dat anders is dan waar ik in gedachten mee begonnen was. Met andere woorden; het creĆ«ren is volop in beweging als ik met een project bezig ben. Het is leuk om achteraf dan zelf ook enigszins verbaast te zijn over het resultaat.

Glas bewerken is een ambacht en kent vele mogelijkheden.
Het is kleurrijk materiaal waar je mooie decoraties van kunt maken. Voor in huis, in de tuin, of als sieraad.
Momenteel werk ik met de technieken Tiffany (lijkt op glas-in-lood, maar oogt fijner en ipv loodprofielen gebruik je koperfolie en soldeertin) en fuse ik kleinere glaswerkjes. Binnenkort hoop ik uit te breiden door kralen te gaan branden.

Maak het Hip