Lieke Straver (1988) is vanaf dat ze een potlood kon vasthouden aan het tekenen en creatief bezig. Na de Havo te hebben afgerond op het Coenecoopcollege in Waddinxveen heeft ze haar vervolgopleiding aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam gedaan. Daar heeft ze de opleiding Grafisch Vormgeven gevolgd met als specialisatie “Visualiseren”. Deze illustratie richting paste perfect bij haar. Vandaar dat Lieke na het succesvol afronden van deze opleiding in 2009 haar eigen creatieve studio Illu-Straver is begonnen.

Daar werkt ze in opdracht van klanten en aan haar eigen creatieve ideeën met veel verschillende materialen zoals gouache, aquarel, inkt, potlood en olieverf. Daarnaast tekent ze ook op een iPad en werkt ze met Adobe Illustrator en Photoshop.

Door de combinatie van deze verschillende materialen en technieken maakt Lieke de meest unieke illustraties en realistische schilderijen in haar eigen stijl.
De onderwerpen lopen uiteen van dieren en bloemen tot mensen en landschappen.
Haar werk wordt gebruikt voor alle denkbare doeleinden zoals kinderboeken, wenskaarten en stempels.

In de webshop op illu-straver.nl kunt u de originele illustraties, schilderijen, stempels, wenskaarten en andere producten van Liekes hand kopen.

Kijk voor meer informatie op www.illu-straver.nl of volg @IlluStraver op Instagram!

Tijdens WadCultureel op zaterdag 14 september 2019:
Illu-Straver is met een kleurrijke, inspirerende marktkraam te vinden bij WadCultureel. Van realistische olieverfschilderijen tot illustraties in allerlei verschillende materialen en technieken, Lieke Straver neemt het allemaal mee naar de kunstmarkt.
Heeft u nog een mooie (lege) plek aan de muur? Alles wat in de kraam te zien is, is natuurlijk ook te koop!
Naast de schilderijen en illustraties zullen er ook andere producten te vinden zijn, zoals stempels, wenskaarten en kalenders. Dit alles is natuurlijk ook van Liekes hand.

Speciaal voor deze dag zijn er verschillende leuke aanbiedingen!

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan 14 september kennismaken met Lieke en het werk dat zij gemaakt heeft of nog voor u kan maken!