Het Bruisnest is een ontwikkelplaats waar vrijwilligers hun kwaliteiten en talenten kunnen inzetten om zo door te groeien naar een plek in de maatschappij.
Het Bruisnest draait om meedoen en meetellen in de samenleving, positieve sociale ervaringen opdoen en het inzetten van eigen talenten en kwaliteiten. Door vanuit het sociaal isolement laagdrempelig in verbinding met de maatschappij te kunnen komen worden de kansen op re-integratie vergroot. In de praktijk blijkt dat de eigen kracht van de vrijwilligers bevorderd wordt. Sleutel is dat vrijwilligers meer verantwoordelijkheden krijgen en worden uitgedaagd om hun ervaring, kennis en kracht te gebruiken. Ze voelen zich mede-eigenaar van de processen en werkzaamheden waar ze aan deelnemen en zijn er trots op. De essentie zit in het vrijmaken van kennis, ervaring en motivatie die de vrijwilligers al in zich hebben, maar die vaak ernstig verwaarloosd zijn en tot dan niet of nauwelijks gebruikt worden.
Het Bruisnest is toegankelijk voor bezoekers. Iedereen is welkom voor een gratis kopje koffie of thee. Ook kunt u bij ons lunchen of een lunch bestellen. Verder hebben we een afdeling PC-Hulp waar iedereen terecht kan voor computerproblemen, een afdeling Repair Café en een klussendienst.

Op WadCultureel willen we Het Bruisnest meer bekend maken als ontmoetingscentrum in Waddinxveen. We willen onze visie neerzetten en wat wij in Waddinxveen allemaal aan het opzetten zijn. We werken er naar toe dat er activiteiten voor en door Waddinxveners georganiseerd wordt.
Het Bruisnest verzorgt ook catering en willen bij WadCultureel een proeverij van hapjes en belegde broodjes promoten. Daarnaast hebben wij veel flyers waarmee wij onze diensten voor de Waddinxveners willen promoten.

http://www.hetbruisnest-waddinxveen.nl