De Waddinxveense Kunst Kring heeft een fotoclub voor haar leden.
WAT DOET DE FOTOCLUB?
In die fotoclub wordt aan de hand van eigen werk gesproken over de zeggingskracht, ​compositie​ ​en fotografische techniek van foto’s. Daarbij komen als dat nodig is het gebruik van camera-instellingen, fotobewerking en dergelijke aan de orde.

Centraal staat het kijken naar en het bespreken van eigen foto’s en die van de andere deelnemers (het is geen fotocameracursus). Een goede feedback kan een stimulans zijn om met afdrukken van je foto’s deel te gaan nemen aan de exposities van de Waddinxveense Kunst Kring. Onderdeel van het programma is ook om samen op locatie te gaan fotograferen en de resultaten te vergelijken.

OP DINSDAGMIDDAG.
De fotoclub komt om de veertien dagen op dinsdagmiddag bijeen in het onderkomen van de Waddinxveense Kunst Kring aan de Noordkade. Zeven dinsdagen vóór de zomerperiode en zeven er na.

BELANGSTELLING?
Om de inbreng van de deelnemers goed aan bod te kunnen laten komen is de omvang van de fotoclub gelimiteerd. Maar er zijn nog plaatsen over. Deelname voor een half jaar kost € 35. Alleen leden van de Waddinxveense Kunst Kring kunnen lid worden van de fotoclub. Aanmelden of nadere informatie vragen kan door een e-mail te sturen naar: reindelange@gmail.com. Nog geen lid van de Waddinxveense Kunstkring? Kijk op dan op: www.waddinxveensekunstkring.nl

Leden van de fotoclub tonen eigen werk (afdrukken). Verder zullen zij tijdens WadCultureel foto’s maken en die vervolgens in de kraam tonen. Ook bezoekers van WadCultureel kunnen met hun eigen fotocamera (mits met een geheugenkaart) gemaakte foto’s tonen en daar feedback op krijgen van de fotoclubleden.