De Waddinxveense Kunst Kring heeft een fotoclub voor haar leden.

WAT DOET DE FOTOCLUB?
In die fotoclub wordt gesproken over de zeggingskracht, compositie en fotografische kwaliteit van foto’s. Daarbij komen, als dat nodig is (het is geen fotocameracursus), het gebruik van camera-instellingen en fotobewerking aan de orde.
Centraal staan eigen foto’s van de deelnemers. Want een goede feedback verbetert je kijk op fotografie en kan ook een stimulans zijn om deel te gaan nemen aan de exposities van de Waddinxveense Kunst Kring.
Onderdeel van het programma is om samen op locatie te gaan fotograferen en vooral dat levert de foto’s op die besproken worden. Vaak blijkt dat de een op dezelfde plek tot andere resultaten komt dan de ander.

De fotoclub komt om de veertien dagen op dinsdagmiddag bijeen. In de regel acht dinsdagen vóór de zomerperiode en drie er na. De ene keer is het een foto-excursie, in de twee volgende bijeenkomsten worden de resultaten besproken in het onderkomen van de Waddinxveense Kunst Kring aan de Noordkade.

BELANGSTELLING?
De huidige fotoclub heeft nu voldoende deelnemers.
Maar de Waddinxveense Kunst Kring overweegt een tweede, soortgelijke, fotoclub op te richten. En ook een avondclub (meer geschikt voor de werkenden) is een punt van overweging. Deelname voor een half jaar kost € 35. Alleen leden van de Waddinxveense Kunst Kring kunnen lid worden van de fotoclub. Aanmelden of nadere informatie vragen kan door een e-mail te sturen naar: info@waddinxveensekunstkring.nl. Nog geen lid van de Waddinxveense Kunstkring? Kijk op dan op: www.waddinxveensekunstkring.nl

Tijdens WadCultureel 2019 tonen leden van de fotoclub eigen werk (afdrukken) bij de kraam van de Waddinxveense Kunst Kring. Verder zullen zij tijdens WadCultureel foto’s van het evenement maken die vervolgens op een centraal scherm worden gepresenteerd.