Het Comité Schooldammen wil schoolkinderen enthousiast maken voor de damsport. Ook dit jaar organiseert het Comité op WadCultureel weer het KOPPEL – Damtoernooi. Dit vindt plaats op de bovenverdieping van ’t Cultuurhuys.

13.00-14.45 uur               KOPPEL – Damtoernooi
Twee poules van elk 6 scholieren. Zij vormen een koppel met een volwassene, dus een ouder, grootouder, oom of tante. De poules worden ingedeeld naar leeftijdscategorie. Elke poule bestaat uit 5 speelronden. Elke poule kent uiteindelijk een winnend Koppel.

De deelnemende scholieren krijgen een herinneringsmedaille en een magnetisch dambord van 31×31 cm. Ook is er voor alle deelnemers een consumptie.

14.50-16.00 uur               Simultaan dammen
Hieraan kan door 12 a 16 spelers worden deelgenomen. De 3 beste spelers krijgen een medaille.

Aan beide evenementen zijn geen kosten verbonden.

Voor deelname of meer informatie kan je contact opnemen met Cor Barelds, tel: 06-55125326. Aanmelden kan ook via de mail: coranja@12move.nl. Dit geldt voor beide activiteiten.

Algemene informatie:
Het damcomité organiseert damlessen en/of workshops op scholen in Waddinxveen, Gouda en Moerkapelle en de jaarlijkse schooldamtoernooien in Waddinxveen en Gouda. In januari 2024 wordt het 50e regionaal schooldamtoernooi Waddinxveen gespeeld.

Dammen biedt kinderen ontwikkelings- en ontplooiingskansen. Het bevordert het denkvermogen en het concentratievermogen (rekenen, inzicht, combineren en vooruitzien). Ook worden hun sociale competenties bevorderd.