Ook de Bibliotheek De Groene Venen is weer present tijdens WadCultureel. Natuurlijk is de Bibliotheek weer open. Met tussen de boekenkasten leuke workshops waarbij iedereen actief mee kan doen. Leer Boekselen als Loes Vork, boekvouwen met afgeschreven boeken, dichten met de Dorpsdichter en programmeren met onze robot Dash. Ja, er gaat een hele wereld open, de wereld van de Bibliotheek. Welkom!

Tijdens WadCultureel op zaterdag 14 september is er genoeg te beleven bij onze workshops, Boekselen en Boekvouwen, twee tafels vol creativiteit waarbij boeken een tweede functie krijgen. Natuurlijk hoort er ook een robot bij. Kinderen van 8 tot 10 jaar kunnen de “Code kraken met Dash!” Deze workshop is ook in de bibliotheek. Dash is een interactieve robot. Tijdens de workshop leren de kinderen Dash besturen via de app Blockly en raken zo bekend met de wereld van programmeren en coderen.
Kinderen vullen een vragen lijst in als alle vragen goed beantwoord zijn ontvangen zij een code. Deze code wordt omgezet in programmeertaal zodat Dash het juiste codewoord gaat rijden op een speciaal hiervoor ontworpen letter kleed. Voor de kinderen een unieke kans om kennis te maken met de wereld van het programmeren!
Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8 – 10 jaar.
Dorpsdichter ‘Laantje’, Piet Hardendood is er ook bij. Hij zal gedichten voordragen op het Open Podium en zijn werk laten zien in de kraam. Kom in onze kraam, een bron van informatie en inspiratie.

https://www.bibliotheekdegroenevenen.nl