In mijn kunst komt tot uiting wie ik ben:

Mijn roots, het platteland, de polder, dieren , de natuur . Mijn gezin, liefde, verdriet, vreugde , verlies, hoop, geloof, dromen.. Ik probeer in mijn werk mijn afkomst en mijn emoties vorm te geven in werk van diverse aard, al naar gelang mijn inspiratie.

Boetseren doe ik graag, maar ik zal mij geen keramiste noemen.

Veel inspiratie krijg ik van de mensen om me heen. Wat ze vertellen en wat ze mij aanbieden. Zoals mijn laatste project. “zeven maal geven en nemen”. Een aangeboden wijwaterbakje bracht mij tot een boeiende installatie.

Een inspiratie voor een ander project kreeg ik tijdens een lezing. Daar hoorde ik:Wat zullen wij in Nederland geloven. Door middel van gekregen oude tuinslangen met al de koppelingen er nog aan heb ik de zin “Wat zullen wij geloven” neergezet. Vooral het woord ‘zullen’ sprak me aan. Moeten we, mogen we of kan het ook “zullen wij” zijn!

Beeldend kunstenaar Nelly Geluk Noorlander.
www.nellygeluk.nl
nellygeluk@ziggo.nl