Deelnemer Kunst- en Cultuurmarkt

De Waddinxveense KunstKring heeft twee fotoclubs voor haar leden. Het aantal van twee komt voort uit de wens om het aantal deelnemers per club beperkt te houden.

Onderdeel van het programma is om op locatie te gaan fotograferen. Vervolgens worden de resultaten daarvan in clubverband gepresenteerd en besproken. Het gaat dan over de zeggingskracht, compositie en fotografische techniek van die foto’s. Daarbij komen zo nodig het gebruik van camera-instellingen, fotobewerking en dergelijke aan de orde.

Centraal staat het leren kijken naar en het beoordelen van eigen foto’s en die van de andere deelnemers om daardoor bewuster en beter te leren fotograferen (de fotoclubs zijn niet bedoeld als cameracursus).

De doelstelling van de fotoclubs is om foto’s maken die goed genoeg zijn om mee te kunnen doen aan exposities van de Waddinxveense KunstKring.

De 1e fotoclub wil met een beperkte selectie tijdens WadCultureel laten zien wat zij in haar mars heeft. Ook zal een aantal leden van beide clubs fotograferen tijdens de drie dagen van WadCultureel. Een selectie van de gemaakte foto’s wordt aan de organisatie van WadCultureel beschikbaar gesteld voor hun publiciteit.

1e fotoclub Waddinxveense KunstKring