Aangenaam, mijn naam is Ruud Kooger, oprichter van Koogerkunst. Van jongs af aan al gek van tekenen, schilderen, street-art en graffiti (1999).

In 2009 ben ik afgestudeerd als Illustrator/Visualiser aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Sindsdien voer ik professionele kunst- en designopdrachten uit voor klanten uit diverse hoeken: particulier, bedrijfsleven, overheid en stichtingen. Dit doe ik in Waddinxveen, maar ook ver daar buiten. Daarnaast werk ik aan eigen projecten die dicht bij mijzelf liggen. Daarbij ben ik onder andere geïnspireerd door invloeden uit de wereld van street-art en graffiti, maar ook mijn eigen ervaringen door de jaren heen spelen een rol in mijn werk.

Op deze editie van Wadcultureel ga ik live een eigen schilderij op doek maken. Gedurende de dag kan men zien met welke materialen ik werk, welke kleuren ik gebruik en hoe uiteindelijk het eindresultaat tot stand komt.
Wat er precies op het canvasdoek komt is nog een verassing, maar het zal in ieder geval een Waddinxveens tintje krijgen. Naast deze live painting is er ook bestaand werk van mij te zien in Galerie Kunstzicht.

www.koogerkunst.nl