Theatergroep Maskerade Waddinxveen maakt straattheater voor bedrijven en instellingen. In 2014 stapten we de toneelzaal uit en begonnen we overnieuw, op straat en in kleine zalen. Van een paar voorstellingen per jaar zijn we in korte termijn uitgegroeid naar negen optredens per jaar in Waddinxveen, Gouda en Alphen a/d/ Rijn.

Ons kenmerk is flexibiliteit en de mogelijkheid om in betrekkelijk korte tijd een compleet optreden te bedenken en uit te voeren. Zo zijn we in februari2018 aan de slag gegaan voor de Fair Trade werkgroepen Waddinxveen en Gouda. In korte tijd hebben ze zelf een voorstelling bedacht over het thema Kinderarbeid. Inmiddels zijn er 2 voorstellingen gerealiseerd in Gouda en Waddinxveen onder de titel ‘Fabriekskinderen’. Een voorstellingen die inmiddels ook buiten Waddinxveen aandacht heeft getrokken.

We zijn naast de historische stukken gespecialiseerd in kerstoptredens met Christmas Carolls en een speciale straattheaterversie van A Christmas Caroll van Charles Dickens.

Maskerade heeft 16 leden en een uniek concept met elke 3 maanden weer een ander project zodat mensen niet alles mee hoeven te doen maar telkens kunnen spelen binnen de grenzen van hun mogelijkheden.
www.maskeradewaddinxveen.com

 

Activiteit op WadCultureel:

Maskerade produceert voor WadCultureel dit jaar een speciale Kindervoorstelling. Mimespeler Wolter Oosterhuis en zijn levensgrote pop Jip spelen de hoofdrol in een Kindercabaret over een actueel onderwerp: gebruik van de mobiele telefoons op school en thuis.

In de voorstelling gaat het over hoe kinderen en hun ouders en leerkrachten reageren op positieve en negatieve kanten van mobiele telefoons thuis en in de klas.

In de voorstelling maakt Jip het wel heel bont met zijn telefoon. De meester op school pakt het mobieltje af en wil met de ouders van Jip over praten, maar die hebben daar veel te druk voor. Dus sturen ze Opa op pad om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand is.

Mag Jip zijn mobieltje houden? Dat weten we pas aan het eind van de voorstellingen voor kinderen en hun ouders.