De wedstrijd heeft als inzet het maken van een taart die het best scoort op:
· uiterlijk/presentatie
· smaak
· complexiteit/moeilijkheidsgraad
· originaliteit/creativiteit

Deelnemers melden zich (van te voren) aan via de WadCultureel/ Waddinxveen Bakt! website. Aan de aanmelding zijn geen kosten verbonden. Na hun aanmelding worden zij verder op de hoogte gehouden.

Deelnemers maken de taart thuis. De taart moet voor 12 personen zijn. De vorm, opmaak en het ingrediëntengebruik is vrij, het aantal stukken/punten (en daarmee de grootte) dus niet.

Op zaterdag 14 september brengen de deelnemers tussen 10.00 en 10.30 uur hun thuis gemaakte taart naar de WadCultureel/Waddinxveen Bakt! kraam op het Gouweplein/Markstraat. Na de registratie wordt de taart direct op de foto gezet en daarna in een koelvitrine geplaatst. Bij de registratie moet ook een lijst met gebruikte ingrediënten worden ingeleverd.

Tussen 10.00 en 11.00 uur beoordeelt de professionele jury de taarten. De jury zal bestaan uit Vincent Prins, een voormalig deelnemer aan Heel Holland Bakt, Jan Anker van Banketbakkerij De Vlaam en Ton van den Berg van Banketbakkerij-Partyservice Van den Berg, beide uit Waddinxveen.

Na de professionele jurering volgt tot 12.00 de publieksjurering. Dat gaat als volgt: Voor 1 euro kan het publiek een jureringsformulier kopen bij de WadCultureel/Waddinxveen Bakt! kraam. Met een jureringsformulier in de hand kan een taartpunt worden gekozen. Na het proeven kan het ingevulde formulier weer worden ingeleverd bij de WadCultureel/Waddinxveen Bakt! kraam De verkoop van de formulieren en taartpunten is in handen van de WadCultureel/Waddinxveen Bakt! organisatie. De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om de organisatiekosten te dekken. De verkoop gaat door tot 13.00 uur, vanaf 12.00 dus zonder deelname aan de publieksjurereing.

Om 12.30 uur worden de vijf beste taartenbakkers bekendgemaakt. Zij worden uitgenodigd om op het centrale buiten podium hun taarten toe te lichten. De vijf finalisten ontvangen allen een leuke herinnering, met voor de eerste prijswinnaar iets bijzonders.

Deelnemers betalen zelf voor de gebruikte ingrediënten en nemen voor de presentatie, beoordeling en verkoop zelf een plateau, schotel of plank mee (voorzien van een sticker met naam, adres en telefoonnummer), na 13.00 kan deze weer worden opgehaald.