Schilderatelier het GouwePalet is een vereniging van liefhebbers van tekenen en schilderen. Wij zijn gevestigd met ons eigen atelier op een ruime zolderververdieping aan het Omlooppad 2A in Gouda. Het atelier is een uitstekende werkplek voor onze enthousiaste leden en professionele docenten schilderkunst. Er is prachtig licht, veel ruimte en het atelier staat 365 dagen per jaar tot onze beschikking!
Alle technieken, acrylverf, olieverf, aquarel, pastelkrijt, collages en iconen, worden beoefend. Leden kunnen 3 hele dagen en een avond vrij werken en hun spullen in ons atelier laten staan.
Jaarlijks houden we tentoonstellingen, zoals in de Agnietenkapel of in ons eigen atelier, bijvoorbeeld tijdens de Goudse Hofstedendagen in mei. Ook andere activiteiten, zoals schilderuitjes in de buurt of verder in het land, museumbezoek, lezingen e.d. worden regelmatig georganiseerd.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het volgen van cursussen of workshops door onze professionele docenten.
Wie eens de sfeer wil proeven of kennismaken met de mogelijkheden die wij bieden, moet zeker eens bij ons binnenlopen. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er altijd mensen aanwezig die je kunnen helpen. Wie wil kan een introductieochtend of -middag bijwonen en de eerste maand van het lidmaatschap is gratis.

Tijdens WadCultureel op zaterdag 14 september 2019:
GouwePalet wil met een aantal leden de schilderclub presenteren door middel van schilderdemonstraties . Daarnaast tonen we enkele werken van de leden. Het GouwePalet heeft zo’n 50 leden van wie een behoorlijk aantal van buiten Gouda komt. We hopen al schilderend op een goed contact met de bezoekers.

https://gouwepalet.nl/