De orgeltoer vindt sinds 2015 plaats als onderdeel van WadCultureel. We toeren hier langs drie interessante orgels van Waddinxveen.
Beginnend in de Brugkerk bij de hefbrug, toeren we (gelukkig al twee jaar met mooi weer op de fiets) naar de Remonstrantse kerk aan de Zuidkade 59 om te eindigen bij de St. Victorkerk nog een stukje verder langs de Gouwe.

Jan Flikweert, organist, leidt ons langs de orgels met zijn heldere uitleg en kennis van de orgels. In iedere kerk wordt een kort orgelconcert ten gehore gebracht, waarbij de nadruk ligt op de mogelijkheden van de orgels en van de muziek die je op een orgel kunt spelen. En dat is niet alleen kerkmuziek!!
Het doel van deze orgeltoer is dan ook om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met orgelmuziek. U kunt ten allen tijden aansluiten bij de orgeltoer, net zoals u deze ook ten allen tijden weer kunt verlaten.

De orgeltoer vindt steeds plaats op de vrijdagavond voorafgaand aan de Kunst- en Cultuurmarkt. In 2019 is dat op vrijdag 13 september.