WadCultureel Glossy 2017

Download hier de digitale glossy van WadCultureel 2017!

Monumentencommissie Waddinxveen

De Monumentencommissie Waddinxveen geeft advies aan het College van Burgemeester en Wethouders. We geven aan, welke objecten de moeite van het beschermen waard zijn. Verder geven we mede uitvoering aan het erfgoedbeleid.

Dat betekent, dat we eigenaren kunnen helpen bij het maken van plannen, onderhoud en materialen. We zoeken eigenaren op, om hen over te halen om ook hun huis op de gemeentelijke monumentenlijst te zetten. En we geven informatie aan iedereen, die iets wil weten over het Waddinxveense erfgoed.

De commissie bestaat uit drie leden: Paul Kloet, voorzitter, Wim vergouw en Bart Wiekart, afgevaardigden van het Historisch Genootschap Waddinxveen. Door onze verschillende achtergronden kunnen we uit een rijke kennisbron putten.

Waddinxveen: hotspot in het Groene Hart!

Het is een drukke 24-uurs economie waarin we leven. Lekker wonen in een rustige, landelijke omgeving, maar wel met alle gemakken van de ‘grote stad’, is dan heerlijk.

In Waddinxveen vind je de luxe van rust en ruimte én een gezellig lokaal verenigingsleven. Maar je kunt er ook goed winkelen, er is voldoende werkgelegenheid en een gevarieerd onderwijsaanbod. Waddinxveen is een echte hotspot met haar ruime, groene woonwijken en nieuwe centrum. Het is bovendien uitstekend verbonden met de Randstad via de A12, de A20 en het openbaar vervoer. Iedereen die al in Waddinxveen woont, weet dit natuurlijk al lang. Maar we willen graag meer mensen de gelegenheid bieden om kennis te maken met alles wat het dorp te bieden heeft.

Onder de vlag van de Stichting Citymarketing Waddinxveen werkt een groot aantal organisaties aan de promotie van Waddinxveen. Met Citymarketing brengen wij de sterke punten van Waddinxveen extra in beeld en benadrukken met name de aantrekkelijkheid om er te wonen en te ondernemen. Centraal in onze boodschap staat dat er in Waddinxveen veel te doen is en dat het zeer centraal ligt: Waddinxveen, veel te doen, alles dichtbij!

Wat Waddinxveen allemaal te bieden heeft staat onder meer op de Citymarketing-portal waddinxveenallesdichtbij.nl/ en in de kleurrijke evenementenkalender, die elk kwartaal wordt uitgegeven. Maar ook door evenementen in Waddinxveen te organiseren promoten we het dorp. Daarnaast adviseert en helpt Stichting Citymarketing Waddinxveen bij de organisatie van verschillende evenementen in Waddinxveen om meer bezoekers te trekken.

Dit jaar hebben we eraan bijgedragen dat de Hofstedendagen uitgroeien tot een (gezamenlijk) Gouds-Waddinxveens evenement. En natuurlijk steunt Citymarketing ook de organisatie van de lustrum-editie van het prachtige WadCultureel!

Bezoek ons tijdens de Cultuurmarkt op 9 september op het Gouweplein!

DIERENDAL EN WADCULTUREEL

Ook kinderboerderij Dierendal doet dit jaar weer mee aan WadCultureel.

Behalve dat iedereen natuurlijk altijd welkom is, kan er tijdens WadCultureel ook, onder deskundige begeleiding van de Kunstkring, geschilderd worden.

Ook staat de Dierendal pannenkoekencaravan er weer, waar ook ander lekkers, zoals ijsjes, koffie, thee en limonade verkrijgbaar is.

Op zaterdag 9 september 2017:

· Schilderen met de Kunstkring van 11.00 – 15.00 uur. Deze activiteit is gratis.

· Pannenkoekencaravan van 12.00 tot 16.00 uur.

Veel plezier bij WadCultureel!